Navštevujeme školy varenia, aby sme sa naučili pripraviť skutočné delikatesy. Už naše staré mamy dobre vedeli, že láska prechádza žalúdkom. Už od malých dievčat sa učili variť od svojich mamičiek. Veď aj na základe mnohých štúdií sa najviac predávajú práve knihy o varení a aj v televízii majú jednotlivé stanice programy práve o jedle.
šumivá tableta
Uspokojíme tak hlad a telu dodáme všetky potrebné látky pre jeho zdravý vývin, a aby mohlo plniť svoju funkciu. Potrava je základný kapitál celého nášho zdravia, ktorý sa nám vráti aj s úrokmi. Vďaka správnej výžive nepotrebujeme navštevovať lekára. Mala by obsahovať správny pomer sacharidov, bielkovín, tukov, vitamínov a minerálov. Nesmieme zabúdať ani na vodu. Veď našu schránku je treba aj zalievať a z väčšiny ju tvoria tekutiny.

Najviac svoje zdravie ovplyvňujeme svojím životným štýlom a to z 80%. Zvyšných dvadsať je určených ďalšími vplyvmi ako je dedičnosť a zdravotná starostlivosť.

Základné kamene nášho zdravia
o   nefajčiť
o   primeraná, pestrá a vyvážená strava
o   vysoká pohybová aktivita
o   limitovaná konzumácia alkoholu
o   dostatok spánku
o   radosť zo života, optimizmus a dobrá nálada
o   vyvarovať sa škodlivých látok a rizikových faktorov

Viditeľné dôsledky zdravého životného štýlu
o   primeraná hmotnosť
o   normálny krvný tlak
o   nízka hladina cholesterolu v krvi
o   dobrá telesná kondícia
o   svieži a zdravý vzhľad
o   duševná pohoda
o   odolnosť voči chorobám
 krájená zelenina
Verte tomu, že prvý krok je skutočne len na vás. Záleží na vašom odhodlaní a vytrvalosti, ale verte tomu, že len vy dokážete ovplyvniť to, ako sa budete cítiť a napokon aj vyzerať. Áno, máte pravdu, na niečo raz skutočne zomriete, ale ste ešte mladí, tak prečo si zámerne uberať čas, ktorý vám bol daný.

Mnohých ľudí v oblasti výživy tiež ovplyvňuje viera. Niekto verí v prírodu, iný v boha alebo sám seba. Na tom v konečnom dôsledku vlastne ani tak nezáleží, hlavný je výsledok, ktorý vaše snaženie prinesie.
Hlavne sa majte radi a jedzte to, čo vám prinesie naozajstný gurmánsky zážitok.